Zomer

Zomer overhemden zijn er natuurlijk in de meest uiteenlopende soorten, maten, modellen en kleuren. Dit wil echter niet zeggen dat je zomaar alles aan kan trekken. Wie wil er tegenwoordig nog gezien worden in een overdreven fel gekleurd Hawaï-overhemd? Deze zomeroverhemden zijn leuk voor met de carnaval, maar vragen om grappen als je er elke dag in verschijnt. Je kunt je ook heel kleurrijk kleden zonder er lachwekkend uit te zien.

Ga met de trends mee

eterna-overhemd-kortemouwOnder de zomeroverhemden zien we elk jaar nieuwe trends verschijnen. Dit betekent helemaal niet dat je je overhemden van vorig jaar weg moet doen. In 2012 waren de eenvoudige kleuren wit, grijs en zwart vooral in de mode. Hierbij kwam hooguit een beetje bruin of groen kijken, maar dan had je het wel gehad. Het opvolgende jaar stonden de felle kleuren centraal en de trend daarop had weer vooral te maken met pastelkleuren. Het mooie is dat je met slechts kleine aanpassingen gewoon met de trends kunt meegaan. Draag een zwart overhemd open op een pastelblauw shirt met een print in felle kleuren en je ziet er op en top casual en trendy uit door de trends van meerdere jaren met elkaar te combineren.

Bewaar je beste zomeroverhemden

Natuurlijk zijn er mannen die gewoon geen gevoel voor combineren hebben. Zij schamen zich niet om een oranje gilet op een rood overhemd met korte mouw te dragen. Dit kan natuurlijk echt niet, echter, als je er geen gevoel voor hebt dan verander je daar niet zoveel aan. In dat geval is het zeker aan te raden om je goede zomeroverhemden met korte mouw te bewaren. Trends keren namelijk altijd terug. Zo voorkom je dat je nieuwe overhemden moet kopen als over twee of drie jaar de trend weer verandert naar zwart, wit en grijs.