Zakelijke outfit

business-overhemd-korte-mouwAls het in je baan nodig is om elke dag representatief op je werk te verschijnen, dan betekent dit niet dat je geen zakelijke overhemden met korte mouw als outfit kan dragen. Wie van mening is dat overhemden met korte mouwen onprofessioneel zijn is een beetje in de tijd blijven hangen. Wanneer je een overhemd met korte mouw combineert met een mooie pantalon, dan ben je al een heel eind op weg naar de representatieve uitstraling.

Zakelijke overhemden in effen kleuren

Het is altijd het best om te kiezen voor zakelijke overhemden in effen kleuren. Het liefst is het hele overhemd echt één kleur, dus inclusief boorden en knopen. Dit zorgt voor een rustige uitstraling en dat is precies wat je nodig hebt als je eruit wilt zien als een echte zakenman. Het gevaar van overhemden met korte mouw is vooral dat de mouwen te strak of juist te wijd zijn. Te wijde mouwen gaan in een gekke punt opzij staan, terwijl de te krappe mouwen je bovenarmen zichtbaar afknellen. Het is daarom zeer aan te raden het overhemd te passen om zeker te weten dat de mouwen precies goed zijn.

De juiste accessoires

t-shirt-onderAls zakenman moet je vertrouwen, professionaliteit en innerlijke rust uitstralen. Dit zien klanten het liefst. Wanneer je een overhemd met korte mouw wilt dragen naar je werk, dan is het belangrijk om rekening te houden met de accessoires die je draagt. Laat te opzichtige sieraden achterwege en zorg ervoor dat de sieraden die je draagt er goed verzorgd uitzien. Draag dus geen horloge met een kapot glas of een armband met een gebroken schakel. Als je zorgt dat alles klopt aan je uitstraling, dan zal iedereen zien dat je overhemd met korte mouw optimaal representatief is. Kijk overigens wel uit met eventuele tatoeages die in het zicht kunnen zitten. Deze moet je als zakenman hoe dan ook verbergen.