Een overhemd goed onderhouden

Je kunt je overhemd natuurlijk altijd naar de stomerij brengen, maar dat is niet altijd even handig en kan aardig in de papieren lopen. Als je het wassen en strijken van je overhemden in eigen beheer wilt houden, let dan in eerste instantie goed op de was-, droog- en strijkvoorschriften. Maar dan ben er je er nog niet. Want wat houdt dat dan in, goed en zorgvuldig strijken?
Zorg in ieder geval voor een goed (stoom) strijkijzer. Een stoomstrijkijzer zorgt ervoor dat je makkelijker kunt strijken en dat je overhemd minder snel slijt. Daarnaast is de ondergrond waarop je strijk natuurlijk belangrijk, dus schaf een goede strijkplank aan. Strijk je overhemd altijd aan de binnenkant. Check de strijkvoorschriften en probeer eerst even een klein stukje, op de onderkant bijvoorbeeld. Zorg ervoor dat je overhemd helemaal open geknoopt is voordat je begint. Als er ruimte genoeg is, kun je een overhemd het best ophangen in de kast en niet opvouwen.
Wat te doen met een zijden overhemd

Bij een zijden overhemd is het belangrijk altijd voorzichtig te zijn met vloeistoffen. Gebruik het liefste een deodorant zonder alcohol en zorg ervoor dat de parfum, aftershave of bodylotion goed droog is, voordat je het hemd aantrekt. Spray vooral niet als je het overhemd al aan hebt, want dan kunnen er allerlei kleine druppeltjes op de stof ontstaan. Je kunt een zijden overhemd zelf wassen met een zijdewasmiddel in lauw water, maar de voorkeur gaat uit om het overhemd naar de stomerij te brengen. Mocht er toch een vlek opkomen, probeer deze er dan niet af te boenen of te vegen.

 

Een strijkvrij overhemd

Strijkvrije overhemden zijn gemaakt van hoogwaardig katoen, ze zijn ademend en hebben een heerlijk draagcomfort. Naast het gemak in onderhoud is het ideaal om een strijkvrij overhemd te hebben als je veel in de auto zit of op kantoor.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.