Welk design voor welk postuur

Kan ik zomaar elk design dragen bij mijn postuur of is er een voorkeur waardoor ik er beter uit zou zien? Natuurlijk kun je dragen wat je wilt, maar een bepaald design kan wel degelijk verschil maken voor het totaalbeeld. Bent je wat korter dan is het vaak het beste om een design te kiezen van lengte strepen. Geen streep in de breedte want dit accentueert juist het feit dat je niet zo lang bent. Ga dus voor een lengte streept en geen design dat je bovenlichaam in tweeën deelt. Bent je wat langer en slank gebouwd dan kun je een horizontale streep gebruiken, maar ook een ruitje zou goed staan. Bent je volslank en niet zo groot, ga dan het liefste voor een rustig kleurgebruik en geen streep of ruit.

 

Welk model voor welk postuur

Een slim fit model overhemd past het beste bij mensen die wat slanker gebouwd zijn. Bij een wat bredere lichaamsbouw past een recht model overhemd beter. Ook moet je goed letten op de boord van het overhemd. Deze mag absoluut niet te strak zitten. Om de juiste maat boord te meten moet er een vinger passen tussen je nek en het boord van het overhemd. Ook de vorm van het boord is belangrijk. Heeft je een wat breder gezicht met een korte nek, dan wordt vaak een boord met korte punten geadviseerd.

 

Je eigen stijl creëren

Daarnaast is het belangrijk dat je, je eigen stijl creëert, een stijl waarbij je jezelf prettig voelt met natuurlijk een heerlijk draagcomfort. Laat je inspireren door de bloggers, de nieuwe etalages of modebladen. Het is vanzelfsprekend dat je kleding schoon is en dat er geen gaten inzitten. Een overhemd moet ook netjes gestreken zijn. Vind je dit te veel werk, ga dan op zoek naar een overhemd gemaakt van een strijkvrije stof want die zijn volop verkrijgbaar. Maak je kleding een verlengstuk van jezelf.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.