Overhemden; hoe ‘heurt’ het eigenlijk

Een moderne oplossing, is het dragen van een shirt onder je overhemd. Maar eigenlijk kun je dit beter niet doen. Een shirt zit niet strak op je lichaam waardoor het overhemd niet natuurlijk valt. Een onderhemd zou wel een optie zijn, want deze vallen vaak strakker om je lichaam waardoor het overhemd ook weer beter valt. Om transpiratievlekken in je overhemd te voorkomen, zorg voor een onderhemd van een ademend materiaal en een goede deodorant.

 

Overhemd in de broek of juist er overheen

Bij de overhemden zowel met lange als korte mouw is er een verschil tussen een casual model en een zakelijk model. Het zakelijke model is vaak langer en heeft een ‘sleep’ aan de achterkant. Hierdoor is dit overhemd dus niet geschikt om over de broek heen te dragen. De casual modellen zijn vaak wat korter en de zoom is recht, waardoor ze beter geschikt zijn om over een broek heen te dragen. Bij een formele gelegenheid draag je het overhemd bijna altijd in je broek. Mocht je twijfelen kies dan voor de veilig optie en dus je overhemd in de broek. Als je je overhemd in de broek draagt, zorg er dan voor dat deze niet gaat bollen. De knopenrij moet gelijkmatig overlopen in de rits van de broek. Stop je overhemd ook niet in je ondergoed/boxer want dat geeft ook meestal een rommelig effect. Besteed dus even goed aandacht aan hoe je je overhemd in de broek stopt.

 

Op sollicitatiegesprek

Heb je een sollicitatiegesprek waarbij een colbertjasje gedragen dient te worden, zorg dan voor een overhemd met lange mouwen, want het overhemd dient altijd een centimeter onder de mouw van het jasje vandaan te komen. Bij een gesprek voor bijvoorbeeld een functie in een café, of een functie als bouwvakker of vrachtchauffeur, kunt u gerust wat minder formeel gekleed gaan in een overhemd met korte mouwen.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.